12 June 2022

Det er en mange som tror at man ikke kan høytrykkspyle taket sitt. Les hvorfor dette ikke nødvendigvis stemmer og hvordan man kan få tjenesten utført på en god måte.

 

Frykt for at trykket kan ødelegge taket eller at vannet trenger inn steder det ikke skal, gjør at noen velger å droppe det vedlikeholdet som egentlig er nødvendig. Det er helt sant at man skal være forsiktig med høytrykk på fasader som ikke tåler det, f.eks treverk. For høyt trykk kan ofte gjøre mer skade enn godt. Så hvorfor bør man spyle takstein ? Er det noen risikoer forbundet med takvask ? Hvordan skal dette gjøres ? Vi skal ta for oss noen av disse tingene i denne artikkelen. 

 

For det første. Hvorfor bør man spyle ? 

 

Visste du at dersom mose får ligge på taket for lenge trenger sporene seg gjennom taksteinen og lager hull i overflaten som skaper lekkasjer ? Taket er sterkt utsatt for elementene og opphopning av sur nedbør, alger, mose, smuss, og disse forurensningene ødelegger overflater over tid. Derfor bør dette fjernes og høytrykksvask er den mest effektive metoden for å fjerne både alger, mose og smuss. 

 

For det andre. Er det noen risikoer forbundet med takvask? 

 

Betongstein er laget for å tåle påkjenningene fra vær og vind, men trenger vedlikehold. Det skal i utgangspunktet tåle å bli spylt med høytrykk, så lenge man ikke spyler med for høyt trykk. Man må heller ikke spyle nedenfra og opp, for det vil sørge for uønsket vanninntrengning i overgangene mellom steinene.

 

For det tredje. Hvordan bør det gjøres? 

 

Ved å spyle taket rent ovenfra og ned, med tilpasset trykk og gjerne med varmt vann, kan du unngå at mosen trenger seg gjennom steinen og sørger for lekkasjer, samtidig unngår du frostspreng på vinteren som følge av at mosen samler på vann. Det betyr lekkasjer på stein og i takrenner. 

Riktig vedlikehold på dette område sparer deg for utallige tusen i bytte av stein og undertak, samtidig at du sørger for et estetisk løft av din eiendom. 

 

Så kommer et nytt spørsmål: Bør du gjøre dette selv ? 

 

For å kunne utføre 


Det beste du kan gjøre for å forøke eller bevare verdiene på din eiendom er å vedlikeholde det. Dette gjelder også taket ditt. Spør oss om befaring og pristilbud i dag! 

 

Kan man høytrykkspyle takstein? 

Dyrnes Tak & Fasadevask

 

Telefon: 99 55 11 83

Alle rettigheter reservert